Veganize Dansaert wil van de wijk een hotspot maken voor veganistische gerechten

© BRUZZ
12/06/2023

Goed nieuws voor veganisten: met het initiatief Veganize Dansaert wil Vegan Brussels restaurants in de wijk helpen het aanbod van plantaardige gerechten te vergroten. De organisatie hoopt tegen het einde van het jaar een gids te kunnen presenteren met twintig - of meer - vegan-friendly restaurants in de Dansaertwijk.

Vegan Brussels houdt zich er al enkele jaren mee bezig Brussel meer vegan friendly te maken. Nu wil de organisatie met een nieuwe campagne, geholpen door het Brussels agentschap voor bedrijfsondersteuning hub.brussels en winkelvereniging Downtown Dansaert, de Dansaertwijk een "hotspot maken voor veganistische gerechten". Veganize Dansaert doet dat door restaurants in de wijk te begeleiden en advies te geven over hoe ze meer veganistische opties kunnen aanbieden.

"Vegan Brussels heeft opgevangen dat Brusselaars lekkere vegan opties missen in de Dansaertwijk," verklaart Leonoor Leus, oprichtster van Vegan Brussels en de drijvende kracht achter "Veganize Dansaert". "Met een groeiende interesse in veganistisch eten en een toenemende vraag naar plantaardige opties, is het logisch dat ook de culinaire wereld van Dansaert zich aanpast."

'Nieuwe smaken ontdekken'

Veganize Dansaert streeft er niet naar om vleesgerechten van menukaarten te verwijderen, benadrukt Leus. "Eerder streeft de campagne naar het creëren van een vegan-friendly culinair landschap waar keuze en smaak centraal staan." Het idee heeft de chefs en restaurateurs in de wijk positief gestemd, vertelt de initiatiefneemster, omdat ze merken dat de vraag naar veganistische gerechten de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen.

"Dit is niet alleen een kans voor de wijkbewoners om nieuwe smaken te ontdekken, maar ook voor de getalenteerde chefs om hun creativiteit te laten zien en hun menu's uit te breiden met overheerlijke veganistische creaties."

Veganize Dansaert brengt restaurants onder andere in contact met chefs en helpt ze in de zoektocht naar veganistische producten. Leus hoopt op die manier tegen het einde van het jaar een gids te kunnen presenteren met maar liefst twintig - of meer - vegan-friendly restaurants in de Dansaertwijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni