'Overdreven rode kaart' levert mogelijk zware straf op voor Union-verdediger

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 14 januari 2019
Updated: 14-01-2019 - 15:24

Union Saint-Gilloise is gefrustreerd achtergebleven na het 1-2 verlies tegen KV Mechelen. Vooral over de scheidsrechter waren ze verbolgen in het Dudenpark. Union telt nu acht punten achterstand in de strijd om de tweede periode in de Proximus League. "Mechelen wordt al een heel seizoen bevoordeeld", zegt Union-aanvaller Ferber. Verdediger Perdichizzi ontving een schorsingsvoorstel van vier wedstrijden na zijn rode kaart in het slot van de match.

Union-trainer Luka Elsner wees op de verdedigende fouten van zijn ploeg na het verlies tegen KV Mechelen. "We geven teveel ruimte weg bij de twee tegengoals", zei de coach. Elsner liet in het interview na de match ook optekenen dat de rode kaart voor verdediger Perdichizzi overdreven was: "Ik begrijp het nog steeds niet."

KV Mechelen-aanvaller De Camargo toonde dan weer begrip voor de frustratie omwille van de spelleiding bij Union: "Het is niet altijd even makkelijk voor een scheidsrechter. Maar hopelijk doet hij het de volgende keer beter."

Heel zware straf

Ondertussen raakte bekend dat het bondsparket een schorsingsvoorstel doet van vier wedstrijden én 2.000 euro boete voor de rode kaart van Pietro Perdichizzi. Drie wedstrijden schorsing voor de overtreding en één voor het 'gedrag na de overtreding'. De Unionisten zullen het voorstel van het bondsparket niet aanvaarden, dat bevestigt clubjurist Jean-Marie Philips.

Perdichizzi dreigt in ieder geval twee competitiewedstrijden en de belangrijke bekermatchen in de halve finale tegen KV Mechelen te missen.

Waar was Percy Tau?

Union miste gisteren in de wedstrijd tegen KV Mechelen ook sterspeler Percy Tau om onduidelijke redenen. Tau kon na de korte winterbreak zijn thuisland Zuid-Afrika niet verlaten wegens paspoortproblemen. De club laat verstaan dat Tau nu wel degelijk op een vliegtuig zit richting België.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?