Sint-Joost laat straten en pleinen elke dag desinfecteren

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 16 maart 2020

De gemeente Sint-Joost zal zijn straten en pleinen elke dag desinfecteren. Daarmee wil het de oproep aan de mensen om elke dag de handen te wassen kracht bijzetten. "Het is geen nieuwe maatregel, want we kuisen regelmatig de wegen. Alleen drijven we nu de frequentie op", zegt burgemeester Emir Kir.

Opmerkzame burgers in Sint-Joost zagen deze ochtend hoe gemeentearbeiders op het Sint-Joostplein stevig tekeer gingen met een hogedrukreiniger. En dat zal nu elke dag het geval zijn.

'Symbolische waarde'

Burgemeester Emir Kir heeft in samenspraak met zijn college besloten om de straten en pleinen in de gemeente elke dag schoon te laten maken.

"Dat is zeker geen wondermiddel in de strijd tegen het coronavirus, maar het zet de nationale oproep aan de mensen om zoveel mogelijk de handen te wassen wel extra kracht bij. Het heeft naast een hygiënische dus ook een symbolische waarde", licht Kir de maatregel toe.

"Het is ook niet zo dat de weginfrastructuur anders nooit wordt gereinigd. Alleen drijven we de frequentie nu gevoelig op door de uitzonderlijke situatie waarin we vandaag zitten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?