Gaslek aan Noordstation gedicht, openbaar vervoer herneemt

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 17 januari 2022
Updated: 17-01-2022 - 16:49

Het gaslek dat maandagvoormiddag ontstaan was op de Simon Bolivarlaan in Schaarbeek, vlakbij het station Brussel-Noord, is kort na 13 uur gedicht. Dat meldt de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node). De veiligheidszone die was ingesteld is opgeheven en het autoverkeer en openbaar vervoer in de omgeving verlopen opnieuw normaal.

Maandag rond 11 uur is er een gaslek ontstaan op een bouwterrein aan de Simon Bolivarlaan, in de buurt van het Brusselse Noordstation. Niemand raakte gewond. Uit voorzorg besloot de politie het treinstation voor korte tijd te evacueren. De politie voerde ook een veiligheidszone in en legde het verkeer rond het station stil. Daardoor werden verschillende tramlijnen van de MIVB onderbroken en een aantal buslijnen van De Lijn omgeleid .

Omstreeks 12.30 uur werden drie toegangen tot het station aan de kant van de Aarschotstraat heropend, evenals de ingang ter hoogte van de helling van het Noordplein, weliswaar enkel voor mensen die een trein moesten halen. Op dat moment werden ook de loketten in het station heropend.

"Het verkeer werd aan het eind van de ochtend enkele minuten onderbroken, maar kon snel worden hervat. Sommige lijnen lopen daardoor vertraging op, maar de treinplanner laat zien dat al die vertragingen aan het eind van de dag voor de spits opgelost zullen zijn," zegt Marianne Hiernaux, woordvoerder van de NMBS.

20220117_Gaslek Noordstation 1
© BRUZZ

Verstoring openbaar vervoer

De Lijn meldde op Twitter dat alle lijnen, in beide richtingen tussen Brussel en Ninove verstoord zijn vanwege dat gaslek. De bussen werden omgeleid via de Albert II-laan. Rond 14 uur kon het verkeer op de lijnen hernemen.

Bij de MIVB waren de tramlijnen 3, 4, 25 en 55 onderbroken, net als een reeks bussen. De vervoersmaatschappij meldde rond 13.30 uur dat het verkeer op alle lijnen herneemt.

20220117_Gaslek Noordstation 2
© BRUZZ

Eerst werd gemeld dat ook de Proximus-toren werd ontruimd, maar dat klopt niet. "Het gebouw is groot genoeg en iedereen werd overgeplaatst naar veilige zalen," liet Audrey Dereymaeker, woorvoerder van politiezone Brussel-Noord weten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?