Balans na zware brand in Anderlecht: één sterfgeval en vier personen in levensgevaar

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 19 april 2021
Updated: 19-04-2021 - 19:33

Na de zware woningbrand in de Heyvaertstraat in Anderlecht liggen nog dertien personen in het ziekenhuis, waarvan vier in kritieke toestand. De brandweer trof in het gebouw ook een overleden persoon aan, wiens identiteit nog niet gekend is. Onder de slachtoffers zaten vijf kinderen, waarvan één in kritieke toestand naar het Militair Hospitaal is overgebracht.

Er werden in totaal dertig mensen naar het ziekenhuis overgebracht en ook vier brandweerlui hadden zorg nodig na de interventie. Op dit moment zijn er nog vier personen in kritieke toestand, waarvan één kind. Ter plaatse werd een overleden persoon aangetroffen.

Het Brusselse parket heeft ondertussen een wetsdokter en een branddeskundige aangesteld. Burgemeester Fabrice Cumps opende een opvangcentrum in de Rossinistraat om de slachtoffers op te vangen.

Moeilijke bluswerken

De brand zelf was niet eenvoudig om te blussen, aangezien het achtergebouw volledig verstopt zit tussen andere gebouwen. De brandweer heeft onder andere drones ingezet om een beter zicht te krijgen op de beste manier om te blussen. Ondertussen zijn de opruimingswerken nog steeds aan de gang en is de straat nog steeds afgesloten.

De brandweer zal nog tot de late uren ter plaatse aanwezig blijven met één autopomp en één autoladder. "Dat doen we om heropflakkeringen in de kiem te smoren, maar vooral ook om de buurtbewoners gerust te stellen", zegt Derieuw.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) riep iedereen op om zich zo goed mogelijk aan de coronamaatregelen te houden en zo de druk op de ziekenhuizen te verlagen, “zodat er voldoende ruimte is als mensen zorg nodig hebben zoals na deze brand.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?