VIDEO: Kompany geeft speech en een rondje in supporterscafé

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 2 september 2019

Vincent Kompany keek gisteren tijdens de eerste overwinning van RSCA toe vanuit de tribune. Ruim na affluiten maakte hij zijn opwachting in café 'Le But', tegenover het stadion. "Ik wil dat jullie deze jonge ploeg blijven steunen", was de boodschap. Nadien gaf hij prompt een 'tournée générale' voor heel het paars-witte supporterscafé.

Een enorme zucht van opluchting zondagavond in het Astridpark. Anderlecht pakte zijn eerste driepunter van het seizoen en dat tegen aartsrivaal Standard. Voor het eerst speelde Paars-wit ook zonder Vincent Kompany.

De speler-trainer keek toe vanuit een loge hoog in het Lotto Park hoe Saelemaekers de enige goal maakte van de wedstrijd. Anderlecht staat nu dertiende in het klassement met 5 op 15 punten.

De eerste overwinning van de voetbaljaargang smaakte zo zoet dat Kompany de supporters ging opzoeken. Bijna twee uur na de wedstrijd wandelde hij binnen in café 'Le But', naast het stadion aan de Theo Verbeecklaan. "Ik wil jullie bedanken voor de steun", stak hij van wal. "En ik hoop dat jullie achter deze jonge ploeg zullen blijven staan."

Op het einde van de korte speech trakteerde hij de aanwezige fans nog op een drankje. "En we hebben gewonnen van Standard. Dus een tournée générale!"

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?