Reizigers nachttrein vanuit Oostenrijk komen aan in Brussel: 'Ik heb heel goed geslapen'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 20 januari 2020

De eerste rit van de nachttrein Oostenrijk-België zit erop. De passagiers kwamen maandagochtend, na een rit van 14 uur, stipt op tijd aan in Brussel-Zuid. 'Ik heb heel goed geslapen én het is goed voor het klimaat', klinkt het. De nachttrein zal twee keer per week rijden tussen ons land en Oostenrijk.

Onze reporter Luana Difficile reist maandagavond mee met de trein naar Wenen. Een spannende gebeurtenis, nadat vijftien jaar geleden de nachttrein werd opgedoekt. Veel media, treinliefhebbers en geïnteresseerden vervoegden haar bij het eerste vertrek van de nachttrein uit Brussel naar Wenen. Eerste vaststellingen: het zijn heel kleine coupés met uitklapbare bedden. Bovendien is de trein stipt op tijd vertrokken.

De nieuwe nachttrein is een initiatief van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB. De trein vertrekt op zondag- en woensdagavond in Wenen of Innsbruck, om via Duitsland daags nadien in België aan te komen. In België zijn er stops gepland in Luik, Brussel-Noord en Brussel-Zuid (met aankomst in Brussel-Zuid om 10.55 uur). Wie met de nachttrein richting Oostenrijk wil, kan vertrekken op maandag en donderdag (trein vertrekt in Brussel-Zuid om 18.04 uur).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?