De Kandelaer: ‘Als Brussels niet meer kan groeien, stop ik ermee’

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 22 april 2019

Voorzitter André De Kandelaer wil zo snel mogelijk een betere sportzaal voor zijn basketbalclub Brussels. "De stad belooft ons Paleis 12 of een grondige opknapbeurt van de huidige zaal", zegt De Kandelaer in sportprogramma Sporting Flagey. "Maar als we niet snel die stap zetten, dan moeten we stoppen."

André De Kandelaer was voorzitter van Excelsior Brussels van ‘78 tot ‘88, tien jaar later in ‘98 begon hij aan zijn tweede termijn. De 66-jarige sterke man van Brussels wil dolgraag zijn club in een nieuwe zaal zien spelen.

Hinken op twee gedachten

“We zijn hier nu al heel lang over bezig. Nu krijgen we twee opties van de stad. De ene mogelijkheid is dat het stadsbestuur de renovatie van de huidige zaal in Neder-Over-Heembeek op zich neemt. De andere optie is meer thuiswedstrijden in Paleis 12. Daar zijn wel nog een paar aanpassingen voor nodig.”

Op de vraag wat hij zelf prefereert, hinkt De Kandelaer op twee gedachten. “In Neder-Over-Heembeek is de sfeer steeds indrukwekkend en uniek. Mensen zijn er ook graag, maar toch moeten we groeien en misschien op termijn in Paleis 12 ook die sfeer proberen creëren.”

Basic Fit Brussels - Stella Artois Leuven Bears: 73 - 76

Binnen twee jaar kampioen

In de radioshow van Sporting Flagey is De Kandelaer ook realistisch over de nabije toekomst van zijn club. “Ons budget bedraagt nu zo’n 1,4 miljoen euro. Dankzij een betere accommodatie kunnen we naar 2 miljoen euro. Maar het moet wel snel gebeuren, want wij willen groeien. En als het niet gebeurt, kunnen we beter stoppen en in tweede klasse spelen met onze jeugd.”

Brussels staat nu derde in de hoogste klasse en wil net als twee jaar geleden indruk maken (toen speelde Brussels de finale, red.). “In play-offs kan alles, maar een finale wordt moeilijk”, zegt De Kandelaer. Wanneer speelt Brussels dan eens kampioen? “Binnen dit en twee jaar!”

Beluister het volledige gesprek met De Kandelaer via Spotify. De podcast is ook beschikbaar op iTunes.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?