Wijk aan Hallepoort geteisterd door inbraakplaag en drugsoverlast

Job Van Nieuwenhove, Maxime Simon
© BRUZZ
23/10/2023

Stukgeslagen autoruiten, agressie op straat en zelfs een spuit in een zandbak voor kinderen. Volgens buurtbewoner Anouar is de toenemende overlast in de wijk rond de Hallepoort het gevolg van het stijgende drugsgebruik in de omgeving. De politie drijft de controles op, maar dat is volgens oppositiepartijen slechts een doekje voor het bloeden.

Volgens Anouar maakt overmatig alcohol- en drugsgebruik de wijk onveilig. Daarom is hij een petitie gestart om de problemen in de buurt aan te kaarten. Hij hoopt dat de politiek dit signaal ernstig neemt en werk maakt van een structurele oplossing.

De politie drijft de controles op, maar dat is voor gemeenteraads- en oppositielid Mathias Vanden Borre (N-VA) slechts een doekje voor het bloeden. De Hallepoort ligt op de grens van twee gemeenten en ook van twee politiezones, en dat maakt het voor de politie niet makkelijker. "Problemen worden van de ene politiezone naar de andere geduwd. Ik vraag al jaren om er één zone van te maken, maar dat blijkt nog steeds niet mogelijk in Brussel."

Volgens oppositiepartij PVDA-PTB in Sint-Gillis is de toegenomen criminaliteit net het gevolg van het repressief optreden van de politie. En dan vooral aan het naburige Zuidstation. Ook het invoeren van een plaatselijk alcoholverbod is volgens de partij gewoon het probleem verplaatsen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni