Amjahid pakt wereldtitel jiujitsu met knieblessure : 'Was zelf verbaasd over prestatie'

GC, GR, MV
© BRUZZ
26/11/2018

Ze is amper 23 en toch al zeven keer wereldkampioene en zes keer Europees kampioene jiujitsu. Afgelopen weekend pakte ze, ondanks een knieblessure, goud op het WK jiujitsu Ne-Waza. "We hadden een tactiek besproken om zo min mogelijk last te hebben van mijn knieblessure", zegt Amjahid in Sporting Flagey op BRUZZ radio.

Na haar knalprestatie op het WK in Zweden neemt Amjahid een maand rust. "Dat is om te recupereren, nadien wil ik een nieuwe uitdaging aangaan." En die uitdaging is een nieuwe wereldtitel, maar wel in een hogere gewichtscategorie.

"Ik heb al een aantal wereldtitels in hogere gewichtsklassen, maar nu wil ik gaan voor de klasse boven de 70 kilogram." Amjahid weegt zelf minder dan 55 kilogram, maar gelooft dat ze een zwaardere tegenstander kan vloeren. "Dat wordt niet eenvoudig", zegt ze. "Want ook zwaardere jiujitsuka's zijn technisch sterk."

Amjahid traint in de Cens Academy in Molenbeek. En die trainingsschool wil ze samen met haar vader en trainer ook verder uitbouwen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Jans-Molenbeek , actua , Sporting Flagey , jiujitsu , Amal Amjahid , Zweden , wereldkampioene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni