— Brussel kiest

Brussels Parlement

Bianca Debaets: 'Het resultaat van CD&V was niet goed'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 27 mei 2019

Aftredend staatssecretaris Bianca Debaets behoudt haar zetel in het Brussels Parlement, maar dat is slechts een pleister op een houten wonde. Haar partij CD&V kreeg in de verkiezingen van zondag rake klappen. Ook in Brussel. "De teleurstelling is enorm."

De traditionele partijen werden aan Nederlandstalige zijde afgestraft. Behalve Open VLD en one.brussels ontsnapte ook CD&V niet aan een pandoering. De christen-democraten zetten hun historische krimpbeweging in Brussel verder en komen uit op nog amper 7,5 procent. Enkel Debaets behoudt met 2.151 voorkeursstemmen wel haar zetel.

"CD&V deed het niet goed. Dat moeten we gewoon toegeven", reageert de voormalige staatssecretaris voor de microfoon van BRUZZ. "Ik had een aantal tendensen niet zien aankomen. De opkomst van extreemrechts in Vlaanderen beangstigt mij."

"Ik ben wel blij dat ik het werk in het parlement kan voortzetten. Ik zal dat met dezelfde gedrevenheid en passie blijven doen. Ik geloof nog heel sterk in het verhaal van CD&V. Wij komen met heel praktische, haalbare en concrete oplossing."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?