Gezien: eerste bomen aangeplant op Flagey- en Heilig Kruisplein

© BRUZZ
27/11/2023

Op het Heilig-Kruisplein in Elsene zijn maandagvoormiddag de eerste bomen van het vergroeningsproject aangeplant. De bomen moeten het Flageyplein en het ernaast gelegen Heilig-Kruisplein helpen verkoelen tijdens de zomermaanden. Ze zijn zo een schakel in de strijd tegen het stedelijke hitte-eiland-effect.

De plannen om het Flageyplein en het ernaast gelegen Heilig-Kruisplein te vergroenen werden in de zomer van 2021 al aangekondigd. De ingrepen moeten helpen om de pleinen te verkoelen tijdens de zomermaanden, in strijd tegen het stedelijke hitte-eiland-effect. De extra bomen, struiken en planten moeten de pleinen van meer schaduw voorzien en de biodiversiteit een boost geven. Er worden ook extra plantvakken aangelegd om overtollig regenwater af te voeren naar een stormbekken onder het Flageyplein.

In totaal zullen er 72 inheemse bomen worden aangeplant op het Flageyplein, en 22 op het Heilig Kruisplein. Daarbij wordt er gestreefd naar een gevarieerd aanbod in bloei, textuur en groei door gebruik te maken van inheemse flora.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie