Knokke kijkt uit naar bekermatch tegen Union: 'Meer geloof dankzij Lorenzo Staelens'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 3 december 2018

Union maakt een grote kans om door te stoten naar de kwartfinales van de Beker van België. De Unionisten spelen donderdag in eigen huis tegen Knokke. De ploeg uit de eerste amateurklasse pakte in de vorige ronde de scalp van Standard. Kristof Leliaert is de ondervoorzitter van de West-Vlaamse club en wil van de bekerwedstrijd een feest maken. "We zitten ook net in een goede flow", zegt Leliaert op BRUZZ radio.

Union verloor zijn meest recente wedstrijd in de Proximus League, terwijl Knokke twee keer op een rij kon winnen. "Sinds twee weken is Lorenzo Staelens (ex-voetballer van o.a RSC Anderlecht) hier trainer. Er is een nieuw geloof", zegt ondervoorzitter Kristof Leliaert. 'We leggen zelfs een bus extra in voor de bekermatch van donderdag."

Allesio Staelens is de zoon van Lorenzo en een man om in de gaten te houden bij Knokke. "Hij scoorde zondag nog drie keer", aldus Leliaert. "En hij zit nu toch al aan zo'n negen doelpunten." Knokke staat na een slecht seizoensbegin derde laatste in eerste amateurklasse, dat is ook de reeks van RWDM. Sinds Lorenzo Staelens de hoofdcoach is, pakte Knokke prompt twee overwinningen op rij.

Bij Union zijn ze alvast gewaarschuwd. De wedstrijd wordt donderdagavond afgetrapt om kwart voor negen in het Mariënstadion.

Beluister de volledige aflevering van het radioprogramma Sporting Flagey via de podcast.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?