Aangereden kinderen in Laken zaten samen op één fiets

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 4 juni 2018
Updated: 04-06-2018 - 19:01

De twee kinderen die vorige vrijdag zijn aangereden in Laken, zaten samen op één fiets. Dat zegt het parket van Brussel. Ze zijn intussen allebei buiten levensgevaar. Het ongeval gebeurde in de Stefaniastraat in Laken. De bestuurder had niet gedronken en heeft een geldig rijbewijs. Het is nog niet duidelijk of hij te snel reed.

Twee fietsende kinderen werden vrijdagavond omstreeks 21 uur aangereden door een autobestuurder. Beiden moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De jongste (9 jaar) was buiten levensgevaar, de oudste (12 jaar) vocht tot zondag voor zijn leven. Intussen bevindt hij zich niet meer in kritieke toestand.

De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, maar intussen is wel duidelijk dat beide kinderen samen op één fiets zaten. Dat zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. "Ze zouden bovendien samen het kruispunt zijn opgereden."

Daar kon de autobestuurder hen niet ontwijken. "De kinderen waren op weg naar huis samen met hun hun moeder", aldus Van Wymersch. De autobestuurder was ook niet onder invloed, zo bleek bij de eerste controle.

"En hij is houder van een geldig rijbewijs", bevestigt het Brussels parket. "Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan. De autobestuurder kon beschikken na verhoor.”

In de Stefaniastraat is vorige maand nog een 9-jarige jongen aangereden door een tram.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?