Bettie Brussels brengt debuutplaat uit, mét liedje in het Brussels

SAH
15/02/2024

De Jetse singer-songwriter Liesbet 'Bettie Brussels' Meyns brengt op 25 april haar debuutplaat Bettie's Brein uit, in café Roskam. Tussen de nummers vinden we ook eentje in het Brusselse dialect, over haar liefdesleven. "De meeste liedjes zijn geïnspireerd door mijn datingleven."

Bettie Brussels deed in 2019 mee aan de Brussels Tuub, een initiatief dat Brusselse bands aanzet tot het schrijven van muzieknummers in het Brusselse dialect. En dat blijkt ze niet vergeten te zijn.

Bettie's nummers zijn meestal in het Nederlands geschreven, maar ze schrijft soms ook in het Frans, en voor dit album ook in het Brussels. Dat nummer heet 'Les couleurs de Bruxelles'. "Ne lekkere musicien, dà hed è wel, ik vind dà too bien", zingt Bettie Brussels.

Voor haar eerste plaat kreeg Meyns de hulp van bassiste en backing vocaliste Nele Uyttendaele en toetsenist Tijl Decatte. "Ik wou ook al lang iets in het Nederlands doen, of ja in het Brussels", zegt Uyttendaele.

Saïd ging het trio opzoeken in Gemeentecentrum De Zeyp in Ganshoren tijdens een repetitie voor een eerste try-out in Café Merlo op 22 februari.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni