De dag komt dichterbij waarop de leerlingen van het secundair onderwijs weer (deels) mogen terugkeren naar de schoolbanken. Tot eind mei is het nog even volhouden in je kot. En omdat de laatste loodjes vaak het zwaarst wegen, besloten de docenten van het GO! atheneum Anderlecht om hun leerlingen toe te zingen met deze bemoedigende woorden: "Binnenkort staan we er weer en gaan we met zijn allen wild tekeer. Tot die tijd: blijf in uw kot en word niet zot!" Ze maakten een vrolijke karaoke op de klassieker van Gloria Gaynor.

De docenten zelf halen alvast alles uit de kast om hun leerlingen te blijven stimuleren, via emails, 'video challenges' en spannende opdrachten. Ze schoolden zich in rap tempo bij om de laatste apps en software te kunnen gebruiken. En dat thuiswerken ook voor het onderwijzend personeel geen sinecure is, blijkt wel uit de beelden. Terwijl de docenten druk bezig zijn voor school, verlangt hun kroost ook aandacht. Ook voor henzelf zal de melodie van 'I will survive' dus geruststellend klinken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Shout out: jouw filmpje voor de Brusselaars thuis , BRUZZ 24 , Anderlecht , Samenleving , corona , Shout Out , Atheneum Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni