RWDM verliest voor het eerst

RWDM heeft voor het eerst dit seizoen verloren. Tegen het nummer vier Olympic Charleroi ging Molenbeek in eigen huis met 0-1 onderuit.

Het moest een mooie avond worden tegen rechtstreekse concurrent Olympic Charleroi. Maar RWDM begon slap aan de wedstrijd. Concentratieverlies van Timmermans werd genadeloos afgstraft door Yoroma Jatta, 0-1. De achterstand schudde RWDM niet wakker, in tegendeel. De thuisploeg bleef slordig voetballen en wist geen enkele kans te creëren.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. De Molenbeekse spionkop werd uiteindelijk maar één keer opgeschrikt. Jean-François Mbuba, stootte door en plaatste haast perfect, maar Moriconi had een fabelachtige redding in huis. De beste kansen kwamen er nog voor de bezoekers. Palmeri besloot van dichtbij voorlangs en Jatta botste even later nog op Sadin. Na een wedstrijd met slechts een handvol kansen, bleef het uiteindelijk 0-1.

Door het verrlies komt La Louvière tot op twee punten van leider RWDM, FC Luik speelt morgen nog tegen Durbuy. Ook zij kunnen tot op twee punten naderen.