Voetbalclub Union moet mogelijk uitwijken naar ander stadion

Tweedeklasser Union Sint-Gillis moet volgend seizoen misschien tijdelijk verhuizen. Dat komt door de geplande competitiehervorming. Als Union dit jaar in de top-8 eindigt en zo zijn plaats in het profvoetbal verdient, voldoet zijn Joseph Mariënstadion niet aan de strenge licentievoorwaarden voor profclubs.

Als Union volgend seizoen nog in tweede klasse wil spelen - die volgend seizoen eerste klasse B zal heten - dan moet het voldoen aan twee voorwaarden: in de stand bij de eerste acht eindigen én een licentie aan strenge voorwaarden behalen.

Momenteel staat Union vierde in de stand. Sportief ziet het er dus goed uit, maar de licentie wordt moeilijker. Het Joseph Mariënstadion voldoet immers niet aan de voorwaarden.

“We zouden hier op enkele maanden tijd een tribune van 3.000 plaatsen moeten bouwen. Iedereen weet dat dat administratief en wettelijk niet mogelijk is in Brussel”, zegt algemeen directeur Jean-Marie Philips aan tvbrussel.

Verhuizen
“We zullen dus moeten verhuizen, tot wanneer ons eigen stadion in orde zal zijn. Wij hebben contacten met verschillende clubs, om tijdelijk huurder in hun stadion te mogen zijn”, aldus Philips. Om welke clubs het gaat, wilde Philips nog niet vertellen.

Union benadrukt wel dat de verhuis tijdelijk zou zijn. De club wil op termijn absoluut in het stadion in het Dudenpark blijven spelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?