Standard - Anderlecht vroegtijdig afgefloten na wangedrag RSCA-supporters

12/04/2019

De topper tussen Standard en Anderlecht is nog in de eerste helft definitief afgefloten. De Anderlecht-fans bleven maar bommen en vuurpijlen op het veld gooien uit protest. Standard leidde op dat moment met 2-0. Er hangt paars-wit nu een forfaitnederlaag (5-0) boven het hoofd. De club zelf veroordeelt het gedrag van de fans: "Dit is absoluut onaanvaardbaar voor het voetbal."

De frustratie van de Anderlecht-fans bereikte vrijdagavond een hoogtepunt op Sclessin. De wedstrijd was al met vertraging begonnen door de dichte rook, veroorzaakt door de fans van Anderlecht. Na acht minuten begonnen Anderlecht-supporters bommetjes op het veld te gooien na een goal van Halilovic, die toen nog werd afgekeurd.

Moeilijk verkroppen

In minuut 23 maakte Marin er met een vrijschop dan toch 1-0 van voor de thuisploeg, waarna het protest bij de bezoekende fans alleen maar toenam. Scheidsrechter Erik Lambrechts staakte de partij een eerste keer, maar na een tiental minuten verschenen de spelers weer op het veld.

Na de tweede herneming werd bij Anderlecht Kara uitgesloten met zijn tweede gele kaart. Mpoku benutte de daaropvolgende strafschop: 2-0. Anderlecht-supporters konden dit moeilijk verkroppen, en na 40 minuten, waarvan 13 minuten effectieve speeltijd, landden er opnieuw bommetjes en vuurpijlen op het veld.

Scheidsrechter Lambrecht had er genoeg van en besliste om de match definitief te staken. Anderlecht riskeert een forfait-nederlaag.