Met wekelijkse schoonmaakbeurten wil de Regie der Gebouwen graffitiartiesten ontmoedigen om nog op de muren van de Kunstberg te spuiten. BRUZZ sprak met voor en tegenstanders van de graffitikunst: van federaal staatssecretaris Mathieu Michel (MR) tot kunstenaar Gerry Rooms. "Tags behoren voortaan tot het verleden."

“Graffiti en tags zijn onaanvaardbare littekens op een van de meest bezochte en emblematische locaties in Brussel", zegt staatssecretaris Michel. Daarom is een firma deze week gestart met de reiniging van graffiti op de Kunstberg.

Het gaat niet alleen om de gevels van de gebouwen zoals de Koninklijke Bibliotheek, het Dynastiepaleis en Château Moderne, maar ook de standbeelden van Albert I en koningin Elisabeth (op het Albertinaplein). Ook de gevels van het Muziekinstrumentenmuseum en het Musée Magritte Museum worden aangepakt, net als de gebouwen aan het Museumplein en de Museumstraat.

En de nieuwe Nederlandstalige onderwijscampus Kompas in de Gallaitstraat in Schaarbeek is vrijdag feestelijk geopend door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Een basisschool, een secundaire school, TransfoCollect en de Chiro van Schaarbeek krijgen er onderdak. Ook Gemeenschapscentrum De Kriekelaar kan gebruikmaken van het complex. BRUZZ ging een kijkje nemen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni