De Crem: 'Federale politie zal nieuwe toeloop aan Noordstation vermijden'

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 17 mei 2019

Een week voor de verkiezingen hebben de verschillende overheden dan toch een oplossing gevonden voor de problemen in en rond het Noordstation. Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) hoopt dat de politie aanwezig blijft om ervoor te zorgen dat de transmigranten niet terugkeren.

Immers, zij die geen asiel willen aanvragen in België, kunnen niet in de opvangcentra blijven. De kans bestaat dat zij terug de straat op worden gestuurd, en opnieuw rond het Noordstation verzeild geraken.

En dat willen de politici niet. De vijftig migranten die vanmorgen achtergebleven waren in het Maximilaanpark, zijn alvast door de politie weggestuurd.

"We gaan in elk geval vermijden dat er een nieuwe toeloop zou zijn aan het Noordstation"; zegt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).

"Het Noordstation is niet dienstig als een onthaalcentrum. Spoorwegpolitie en de federale politie zullen aanhoudende inspanningen leveren om hiervoor te zorgen."Het is uitgesloten dat hetgeen zich heft voltrokken in het verleden, zich herhaalt", besluit De Crem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?