Annekatrien Verdickt van Filter Café Filtré over luchtkwaliteit: 'Het kan nog veel beter'

EDF
© BRUZZ
18/03/2022

Op drieduizend plekken in de stad werd vanaf 25 september 2021 een maand lang de concentratie stikstofdioxide gemeten. Wij vragen Annekatrien Verdickt van Filter Café Filtré, een organisatie van ouders die ijvert voor betere luchtkwaliteit voor hun kinderen, wat zij vindt van de resultaten.

"Ik had het niet veel erger verwacht", vertelt Annekatrien voorzichtig. "Het is interessant dat het iets beter is. Er gebeuren een paar dingen, maar niet genoeg wat ons betreft. Corona heeft er misschien wat mee te maken, maar het kan nog veel beter."

Goede resultaten of niet, de activist in Annekatrien zal blijven actie voeren. "Het circulatieplan is er, maar de meest vervuilde plek is de Vijfhoek. Daar gaan dus nog meer auto's terechtkomen."

Het belangrijkste is dat we de autodruk verlagen. "We moeten meer de fiets nemen, of het openbaar vervoer. De fiets en wandelinfrastructuur kan zeker nog beter."

Meer CurieuzenAir

Bekijk de interactieve kaart over de luchtkwaliteit in Brussel en alle CurieuzenAir-analyses in ons dossier. Lees meer...

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni