Zo'n 150.000 mensen worden zaterdag in de straten van Brussel verwacht voor de Brussels Pride. De 26ste editie van het evenement staat in het teken van het homohuwelijk dat precies 20 jaar geleden werd gelegaliseerd in ons land. BRUZZ ging een kijkje nemen bij de opbouw van deze bijzondere feestdag.

De afgelopen weken vonden al verschillende acties plaats zoals een Mini-Pride, tentoonstellingen in musea en gebouwen die werden verlicht in de kleuren van de regenboogvlag, maar zaterdag is het eindelijk zo ver. Naar verwachting zal de Pride dit jaar nog 30.000 mensen meer lokken dan in 2022. BRUZZ ging polsen bij coördinator Rajiny Schiltz hoe ze dat wil aanpakken.

Union

En zondag kan ook opnieuw een beslissende dag worden in de strijd om de titel in de hoogste voetbalklasse. Dan speelt leider Antwerp 's middags uit bij Club Brugge en neemt Union het 's avonds in Limburg op tegen RC Genk.

Union-trainer Karel Geraerts gaf op een persconferentie vrijdag blijk van vertrouwen: “Zondag zal elke ploeg zijn wedstrijd spelen. Wij weten alleszins dat we eerst naar onszelf moeten kijken om een goed resultaat te halen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni