Tweede leven postsorteercentrum Zuidstation begint nu: 'Gok die goed uitgepakt heeft'

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 22 november 2019

Het voormalige postsorteercentrum aan het Zuidstation, herleeft. Het immense gebouw stond twintig jaar te verkommeren. Nu geeft vzw Communa het een nieuwe bestemming, samen met lokale verenigingen.

Het openingsfeest van TriPostal, zoals het heringerichte gebouw vanaf nu heet, is vrijdagavond. Alle nieuwe organisaties en verenigingen die een nieuw thuis gevonden hebben, hebben hun nieuwe ruimtes geopend. Tot 23u is iedereen er welkom om te komen kijken.

De buurtbewoners reageren enthousiast op de herbestemming van de stadskanker. "Dit project is door een petitie van het buurtcomité Sint-Gillis tot stand gekomen", zegt Sophie Feyder van dat buurtcomité. "het postsorteercentrum is een goed voorbeeld van een geslaagd buurtinitiatief."

Maar met de herbestemming van het postsorteercentrum is het werk in de wijk nog niet af. Er kunnen nog veel andere zaken worden aangepakt. Zo klaagt het buurtcomité de hoeveelheid verkeer over de Fosnylaan aan. En ook de hoeveelheid afval in het straatbeeld stoort hen. Het masterplan van het gewest voor de Zuidwijk stemt hen niet direct optimistisch: "Wij vrezen dat er vooral extra kantoren zullen bijkomen", aldus Feyder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?