Gewonde bij aanrijding tussen tram en wagen op Lambermontlaan

© Belga - BRUZZ
26/08/2022

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is vrijdagnamiddag een persoon gewond geraakt bij een aanrijding tussen een personenwagen en een tram van de MIVB. Dat meldt de Brusselse brandweer.

"Het ongeval vond omstreeks 14.30 uur plaats op de Lambermontlaan", zegt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de lokale politie Brussel Noord. "Daar kwamen een tram van de MIVB en een personenwagen in aanrijding."

De bestuurster van het voertuig zat door de klap gekneld in haar wagen, en moest door de brandweer bevrijd worden, alvorens ze kon overgebracht worden naar het ziekenhuis. Haar toestand is allesbehalve levensbedreigend, aldus politie en brandweer.

"De bestuurder van de tram onderging een alcohol- en drugcontrole en bleek niet onder invloed, de bestuurster van de auto werd in het ziekenhuis gecontroleerd", aldus de politiewoordvoerster. "De juiste omstandigheden van het ongeval moeten nog nader bepaald worden. Daarvoor is een verkeersdeskundige aangesteld."

In de tram die bij de aanrijding betrokken was, vielen geen gewonden, zo meldt de MIVB. Door het ongeval werd het tramverkeer op lijn 7 wel tijdelijk onderbroken, tussen de haltes Prinses Elisabeth en Meiser. Omstreeks 16.30 kon de dienstregeling hernomen worden.

ongeval lambermontlaan_2022-08-26_at_16.23.19.jpeg
© BRUZZ-DN

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Schaarbeek, Justitie, ongeval, Brusselse brandweer, Lambertmontlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie