De uitbater van de Louis Delhaize aan de Akenkaai kreeg de voorbije zes maanden al zeven keer te maken met overvallen en inbraken. "Elke overval is tot nu toe gewelddadig geweest. Ze hebben me het mes al eens op de keel gezet", getuigt de uitbater voor de camera van BRUZZ.

Voor uitbater Arsam Zohrevand is de maat nu vol. Zijn buurtwinkel was de voorbije zes maanden al zeven keer het doelwit van een overval of een inbraak. "Dat was tot nu toe altijd heel gewelddadig. Ze hebben revolvers of vechten gewoon", getuigt Zohrevand. "Een keer stonden ze mij op te wachten om 7 uur voor de opening en hebben ze me het mes op de keel gezet."

Volgens Zohrevand neemt de onveiligheid in de buurt toe en heeft hij nog maar de helft van zijn klanten. Volgens de uitbater van de Louis Delhaize doet burgemeester Philippe Close (PS) niet genoeg. "Als de burgemeester hier echt iets aan wilde doen, had hij dat al lang gedaan. Hij heeft al zes overvallen de tijd gehad om te reageren", aldus Zohrevand nog. "Ik denk dat het hem niets kan schelen."

Burgemeester Close wil voorlopig nog niet reageren. De politie reageert wel en zegt dat ze proactief meer aanwezig is op wat volgens hun analyse "de kritieke momenten zijn." De politie wil ook verder nadenken met de uitbater en de buurt over wat iedereen kan doen om de kans op zulke gewelddadige overvallen te verkleinen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel-Stad , Justitie , Akenkaai , Upsite , Delhaize , gewapende overval , overval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni