Stoepconcerten voor senioren in isolement: 'Kon zelfs niet naar mijn zus haar begrafenis'

Younes Haidar
© BRUZZ
04/06/2021

Een jaar lang zonder knuffels van vrienden en familie. Dat de senioren tot de zwaarst getroffen groep behoren in deze coronacrisis, is geen geheim. Ze werden deze week dan ook door vzw Zoniënzorg getrakteerd op stoepconcerten om hen uit hun isolement te halen. BRUZZ ging bij drie senioren op de koffie en vroeg hen hoe zij de lockdown hebben ervaren.

Zowel senioren als artiesten hebben het afgelopen jaar niet bepaald gemakkelijk gehad. Het coronavirus zorgde ervoor dat de eersten het zonder vrienden en familie moesten stellen, terwijl de tweede groep dan weer meer dan een jaar geen publiek heeft gezien. 'Twee vliegen in één klap', dachten ze bij vzw Zoniënzorg, toen ze op het idee kwamen de senioren te verwennen met een reeks stoepconcerten.

Met ontmoetingscentra in Watermaal-Bosvoorde, Oudergem en Sint-Pieters-Woluwe, voorziet vzw Zoniënzorg activiteiten voor senioren. Nu die centra al een tijdje gesloten zijn, besloot de organisatie om de senioren te bezoeken. De senioren trakteerden zo niet enkel zichzelf, maar ook de hele buurt op een apero en concert. Zoniënzorg wil op die manier de buren ook bewust maken van het feit dat er naast hen iemand woont die wel eens een glimlach, een babbel of wat hulp kan gebruiken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni