Vzw ’t Eilandje opent nieuw dagcentrum voor daklozen in Sint-Gillis

© BRUZZ
11/10/2023

De vzw 't Eilandje heeft aan het Sint-Gillisvoorplein haar gemengde dagcentrum voor daklozen ingehuldigd ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen dakloosheid. Het nieuwe centrum, dat in 2012 werd aangekocht en gerenoveerd, biedt nu naast basisdiensten ook warme maaltijden en douchefaciliteiten aan.

Het dagcentrum is vijf dagen per week open en zal dagelijks 45 kant-en-klaarmaaltijden aan kunnen bieden. Daarnaast zijn er zes douches beschikbaar voor mannen, twee douches voor vrouwen en nog een voor mensen met beperkte mobiliteit. Er is ook een rustruimte voor maximaal 10 personen en een computerruimte.

Het nieuwe centrum heeft volgens ’t Eilandje nu al een sterk positief effect op de buurt: sinds de opening hebben de teams van de vzw ter plaatse een duidelijke vermindering van het geweld geconstateerd. "Dit bewijst eens te meer dat we door kwaliteitsvolle diensten aan te bieden in een waardige omgeving een vertrouwensband kunnen opbouwen met de daklozen en hen kunnen helpen om hun onafhankelijkheid terug te krijgen."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni