Nicolas Arvanitis (50) mag zich de held van de dag noemen. De uitbater van het restaurant Le Quartier Latin in Elsene redde het leven van een van zijn klanten met een heimlichgreep. "Ik heb puur instinctief gereageerd," vertelt Arvanitis aan Het Nieuwsblad. “Ik werk al 30 jaar als restaurantuitbater. Dan heb je al iets meegemaakt en reageer je direct als er zoiets voorvalt."

Op sociale media wordt het filmpje vanuit het restaurant Le Quartier Latin in Elsene lustig gedeeld. Op de beelden is te zien hoe restaurantuitbater Nicolas Arvanitis (50) een heimlichgreep bij een van zijn klanten uitvoert die dreigt te stikken.

"Ik zag dat de persoon niet meer kon ademen en zijn gezicht paars aanliep. Ik heb daarop de tafel een beetje weggeduwd en heb dan de heimlich-greep toegepast. Zo heb ik een aantal keer op de schouderbladen geklopt en heb ik mijn armen om zijn middel gedaan en heb ik een aantal buikstoten gegeven. Gelukkig heeft die techniek geholpen en kon mijn klant daarna terug ademhalen," vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

'Zeer emotioneel'

Arvanitis bleef ijzig kalm tijdens het voorval, een gevolg van jarenlange ervaring in de horeca. “Ik werk al 30 jaar als restaurantuitbater. Dan heb je al iets meegemaakt en reageer je direct als er zoiets voorvalt. Ondanks het feit dat ik zeer rustig ben gebleven, had ik tegelijkertijd ook veel schrik."

"Je wilt echt niet dat er iemand sterft in je eigen zaak. Een ziekenwagen was hier nooit op tijd geraakt, ik moest dus zelf in actie schieten en mijn methode moest ook werken. Ik ben van nature een rustig persoon, dat helpt gelukkig in zo‘n situaties. Maar ik ben ook geen robot, bij zo’n momenten komen er bij mij ook veel emoties los," aldus de uitbater nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni