review

Lightyear in de bioscoop: 'Niet van het kaliber van Toy Story, maar toch amusant'

Onze score
Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 15 juni 2022

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdag bij BRUZZ radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat Lightyear, de nieuwe animatiefilm van Pixar.

Flashback naar 1995: toen kwam de allereerste computeranimatiefilm Toy Story in de bioscoop. Daarin moest de sheriffpop Woody zijn plaats als favoriete speelgoed van het jongetje Andy afstaan aan de astronaut Buzz Lightyear. Die astronautenpop was gemodelleerd naar de held uit de lievelingsfilm van Andy en dié film krijgen we nu te zien als Lightyear. Kan u nog volgen?

De nieuwe Pixarfilm voert dus menselijke personages op in de plaats van speelgoed en poppen zoals in Toy Story. Maar het goede nieuws is dat de mens Lightyear bijna even amusant is als de pop: hij gedraagt zich overdreven heldhaftig en verkoopt graag veel show, maar hij is nobel van hart.

Het scenario en de de nevenpersonages zijn echter niet van het kaliber van Toy Story. Gelukkig is wel nog de robotkat Sox die voor leuke humor en een beetje Toy Story-feel zorgt. De 3D-animatie van Pixar is andermaal om van te snoepen en ondanks een zwakker scenario is het eindresultaat toch spannend, grappig én ontroerend.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?