Meer dan 1.000 leerlingen voor schone lucht op Keizer Karellaan

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 18 september 2019

De Keizer Karellaan is woensdagochtend om 10.00 uur ingenomen door 1.200 leerlingen van omliggende scholen. Tijdens een flashmob dansten ze voor schone lucht en groene ruimte, terwijl de vzw Filter Café Filtré Atelier enkele mobiliteitsvoorstellen onthulde voor de Keizer Karellaan en haar omgeving. De actie staat in het teken van de Week van de Mobiliteit.

De Keizer Karellaan vormt de rechtstreekse verbinding tussen het verkeersknooppunt in Groot-Bijgaarden, waar de E40 en E19 samenkomen, en de Leopold II-tunnel. Om de vervuilende impact op de luchtkwaliteit van de vele auto's te benadrukken, namen 1.200 leerlingen de straat in tijdens een flashmob. In aanloop naar de actie hield de vzw Filter Café Filtré Atelier een workshop met buurtbewoners en architecten uit de Keizer Karelwijk.

De actievoerders onthulden plannen waarin zij verduidelijken dat ze een multimodale invulling van de invalsweg en de buurt. De Keizer Karellaan krijgt daarbij een straatprofiel met een centrale groene wandel- en fietsboulevard waar een rijstrook voorbehouden is voor openbaar vervoer en cargovervoer. Aan het winkelcentrum Basilix komt tenslotte een multimodaal overstappunt waar er overgestapt wordt op snel openbaar vervoer dat voortaan de Leopold II-tunnel gebruikt.

Bekijk hier de volledige videoreportage.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?