Bewakingscamera's Akenkaai weggehaald voor Suzan Danielbrug

KVDP, TRO
© BRUZZ
20/05/2021

De Louis Delhaize op de Akenkaai is voor de negende keer in minder dan drie jaar tijd overvallen. De uitbater van de winkel voelt zich in de steek gelaten door de politiek. De camera's die er eerder waren geïnstalleerd, werden onlangs weggehaald vanwege de werken aan de nieuwe Suzan Danielbrug.

"De Brusselse overheid zou beschaamd moeten zijn", zegt uitbater Arsam Zohrevand. "Na de negende overval ben ik op het punt gekomen dat ik voor de tiende keer een wapen moet kopen om mezelf te verdedigen."

Eerder haalde hij ook al uit naar Brussels burgemeester Philippe Close (PS) omdat de beloofde beveiligingscamera's voor de wijk op zich lieten wachten. Volgens Zohrevand zouden beveiligingscamera's op straat de onveilige situatie in de wijk kunnen verbeteren. In zijn eigen winkel hangen ook al 12 camera's.

Nieuwe brug

Navraag bij het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) leert dat er een tijdje effectief camera's hingen op de Akenkaai. "Die zijn echter weggehaald vanwege de werken aan de nieuwe Suzan Danielbrug," aldus woordvoerster Maïté Van Rambelbergh. Die brug, die alleen toegankelijk wordt voor bussen, trams, wandelaars en fietsers en de Akenkaai met de Havenlaan moet verbinden, werd in april eindelijk op zijn plaats gelegd. Om de brug volledig toegankelijk te maken, worden nu de laatste werken uitgevoerd.

Hoelang de camera's er hebben gehangen en hoelang ze ook alweer verdwenen zijn, kan het kabinet-Close niet zeggen. "We bekijken de opties om de problemen op te lossen," is alles wat Van Rampelbergh wil zeggen.

De politie kent evenmin de details, maar bevestigt dat de camera's die er eerder geïnstalleerd werden, verwijderd werden vanwege de werken. "Momenteel zijn we bezig om op basis van alle beelden die wel beschikbaar zijn, de daders te zoeken," aldus woordvoerster Ilse Van de Keere. "Bij eerdere voorvallen is dat zo ook gelukt. Ik weet dat we van een voorval in april en zaken uit 2019 wel degelijk mensen hebben kunnen aanhouden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni