Rode Duivel Alderweireld: 'Cobbaut heeft getoond dat hij het niveau aankan'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 20 november 2019

De Rode Duivels hebben zich met het maximum van de punten (30 punten uit 10 wedstrijden) geplaatst voor het EK voetbal van volgend jaar. In de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus was het meer dan een klasse te sterk voor Cyprus: 6-1. De doelpunten kwamen van Kevin De Bruyne, Christian Benteke, Yannick Carrasco. De Cyprioten maakten ook een eigen doelpunt.

Achteraf had verdediger Toby Alderweireld enkele mooie woorden voor Elias Cobbaut. De verdediger van Anderlecht maakte zijn debuut bij de nationale ploeg en speelde secuur. Yari Verschaeren, eveneens actief bij paars-wit, vertelde aan BRUZZ dat hij ervan had genoten om samen te spelen 'met de beste voetballers van de wereld.'

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?