© Photonews

Heeft Lukaku nu nog 1 of 4 interlandgoals nodig om aan 50 te geraken?

HD, TRO
© Belga - BRUZZ
10/10/2019
Updated: 10/10/2019 14.21u

Romelu Lukaku kan donderdagavond in het Koning Boudewijnstadion tegen San Marino de magische kaap van 50 doelpunten bij de nationale ploeg ronden. Als hij daarin slaagt, belooft de aanvaller gratis tickets uit te delen aan twee goede doelen. Maar heeft hij daarvoor nu nog slechts één of vier doelpunten nodig?

"Dag allemaal, Romelu Lukaku hier. Zoals jullie weten zit ik nu aan 49 doelpunten bij de nationale ploeg. Voor mijn 50ste doelpunt zou ik graag 5.000 tickets willen uitdelen aan Kom op tegen Kanker en de Diabetes Liga omdat het twee organisaties zijn die mij toch wel nauw aan het hart liggen", opent Lukaku zijn boodschap op het Twitteraccount van de Rode Duivels. "In verband met kanker heb ik belangrijke mensen in mijn leven verloren, en een heel belangrijk persoon in mijn leven lijdt aan diabetes. Ik zou graag aan die twee organisaties tickets willen uitdelen."

Lukaku vergeet ook de supportersvereniging van de nationale ploeg niet. De Belgian Fan Club 1895 mag zich bij een 50ste treffer eveneens aan gratis kaartjes verwachten. "Zij hebben ons gesteund sinds het begin. Ze hebben (met ons) de mooie weg meegemaakt vanaf het begin tot nu. Hopelijk zullen we samen nog mooie momenten beleven. Het is voor mij ook een manier om de mensen te bedanken voor alle steun die ik heb gekregen gedurende de afgelopen negen, bijna tien jaar, bij de nationale ploeg. Bedankt aan jullie, en ik zie jullie snel. Ciao", besluit Lukaku.

Officieel maakte hij er 3 minder

Lukaku kwam aan zijn 49 goals in 82 interlands. De oud-spits van Anderlecht, die al in 2010 op zijn 16de debuteerde voor de Rode Duivels, is hiermee de absolute recordhouder. Afgelopen maand maakte hij nog een doelpunt in de EK-kwalificatiematch tegen Schotland.

Overigens zou je kunnen twisten over het aantal interlandgoals dat hij gemaakt heeft. De oefeninterland tegen Luxemburg, die de Rode Duivels in 2014 afwerkten in voorbereiding op het WK in Brazilië, werd immers niet als A-interland erkend door de wereldvoetbalbond FIFA. Dat komt omdat bondscoach Marc Wilmots destijds een keer te veel wisselde.

Lukaku scoorde in die wedstrijd drie keer, maar die doelpunten worden door de FIFA niet geteld als doelpunten in een officiële A-interland. De FIFA aanziet die België-Luxemburg als een trainingsmatch. Voor vijftig doelpunten in officiële interlands, heeft Lukaku dus niet één, maar nog vier doelpunten nodig.

Voetbalbond telt België-Luxemburg wel

De Belgische voetbalbond zelf maakt geen groot probleem van de door de FIFA niet erkende wedstrijd. "Alle duels van onze nationale ploeg tegen een andere nationale federatie waarvoor tickets zijn verkocht en die open zijn voor het publiek, tellen wij mee in onze statistieken", laat KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock aan BRUZZ weten. "De FIFA heeft ons onlangs ook laten weten dat het aan de nationale federaties zelf is om statistieken over doelpuntenmakers bij te houden. Wij tellen die wedstrijd tegen Luxemburg mee, en dus heeft Lukaku 49 goals gemaakt."

Kwalificatie verzekeren

De Rode Duivels spelen vanavond om 20u45 tegen San Marino een kwalificatiematch voor het EK 2020. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Bij winst op de voetbaldwerg is België al zeker van kwalificatie voor het eindtoernooi dat oorspronkelijk in Brussel had moeten beginnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Romelu Lukaku , Rode Duivels, Rode Duivel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie