Eerste steen van Egied van Broeckhovenschool in Molenbeek gelegd

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 31 augustus 2022

De eerste steen is gelegd van de Egied van Broeckhovenschool aan het Weststation in Molenbeek. Of beter, het naambordje is opgehangen. De werken zijn intussen al vier maanden ver. Over precies een jaar start hier het eerste schooljaar.

De school wordt gebouwd in de voormalige brouwerij Vandenheuvel. In de bottelarij op de bovenste verdieping zal over twee jaar het open leercentrum voor de derde graad open gaan. Dat zegt algemeen directeur Eddy Van de Velde van de scholengroep Ignatius Scholen in Beweging (ISB).

De school moet op termijn plaats bieden aan 850 leerlingen en een ruim aanbod in de domeinen STEM en Maatschappij en Welzijn, zowel voor doorstroom, dubbele finaliteit als de arbeidsmarkt. Door samen te werken met buurtverenigingen geven de jezuïeten invulling aan het concept van de brede school.

De school is genoemd naar Egied van Broeckhoven, een jezuïet die met zijn "spiritualiteit van de vriendschap" in de jaren vijftig en zestig de hand naar de Marokkaanse gemeenschap in Kuregem heeft gereikt.

De eerstesteenlegging had plaats in aanwezigheid van talrijke prominenten onder wie de ministers Weyts, Gatz, Dalle, staatsecretaris Smet en schepen Van Damme.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?