Getuige tragisch ongeval: 'Ik zag overal huilende mensen'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 4 december 2019

De tienjarige jongen die in Elsene werd aangereden, is dinsdagavond aan zijn verwondingen overleden. ULB-student Dario was getuige van het ongeval. "De hulpdiensten hebben geprobeerd om hem te reanimeren. Hoe het is afgelopen wist ik niet, maar nu ik de bloemen hier zie... Dat zoiets hier kan gebeuren is erg droevig."

Het ongeval vond dinsdagnamiddag plaats rond 15.25 uur. De tienjarige jongen werd aangereden toen hij de Kongolaan wilde oversteken wanneer het verkeerslicht voor voetgangers op rood stond. Dario Martinez Zerouou was vlakbij op het moment van de aanrijding.

"Toen ik wilde oversteken om naar de ULB te gaan zag ik iemand op straat liggen", vertelt de student aan BRUZZ. "Ik dacht dat een bejaarde gevallen was, maar toen ik dichterbij kwam, zag ik huilende mensen. Het was een kleine jongen."

Scholen en universiteit in de buurt

Dario zag hoe de hulpdiensten de jongen probeerden te reanimeren, maar die pogingen waren tevergeefs. De jongen overleed later aan zijn verwondingen. "Hoe het is afgelopen wist ik niet, maar als ik dit hier zie", wijst Dario naar de bloemen die voorbijgangers op de plaats van het ongeval hebben achtergelaten.

"Het is erg droevig dat zoiets hier kan gebeuren. Ook al is hij door rood gelopen, moeten autobestuurders hier altijd klaar staan om te remmen, want hier zijn universiteiten en scholen in de buurt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?