'Artiesten zijn al eeuwen bezig met papier': Kunstbeurs Art on Paper van start

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 5 oktober 2022

Deze woensdag is de Art on Paper-beurs begonnen, een beurs voor kunst op papier. Die verwacht de komende dagen zo'n 10.000 bezoekers. 45 galeriehouders van over de hele wereld stellen er hun papieren kunstwerken tentoon. "Brussel blijft een hotspot voor kunstliefhebbers," zeggen zij.

De internationale kunstbeurs Art On Paper, onderdeel van de Brussels Drawing Week, strijkt voor haar zevende editie van donderdag 6 tot zondag 9 oktober neer in het Vanderborghtgebouw in centrum Brussel.

Het Vanderborghtgebouw en zijn 6.000 vierkante meter biedt Art On Paper de mogelijkheid om de tentoonstellingsruimte en het aantal deelnemende galerijen uit te breiden. Het publiek kan op een ongedwongen manier kennismaken met de artistieke praktijk van het tekenen.

"In het gebouw is veel licht en een goede scenografie die ons toelaat om met ruimtes te spelen. Sommige galeries voegen zelf nog details als tapijten of sculpturen toe," vertelt Gilles Parmentier, directeur van Art On Paper.

Alles te koop

De 45 galerijen die exposeren tonen zowel moderne als oude tekenkunst. Ze werden zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en artistieke frisheid. Het aanbod is zowel Belgisch, met onder meer Valerie Traan Gallery (Antwerpen) en Sorry We're Closed (Brussel), als internationaal, met onder meer Patrick Heide Contemporary Art (London), Thomas Rehbein Gallery (Keulen) en Gallery KITAI (Tokyo).

De galerijen tonen vaak werk van meerdere kunstenaars, al kiezen sommigen ook voor een soloshow. De kunstbeurs is niet enkel voor kenners, want met haar toegankelijke aanbod wil ze ook de beginnende verzamelaars aanspreken. Alles is te koop. "Het is heel toegankelijk en dat is de bedoeling, want kunst op papier is vaak minder duur dan sculpturen of schilderijen", besluit Parmentier

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?