Petitie om verkeersfilter in de Maritiemwijk terug te plaatsen

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 7 september 2022

Buurtbewoners van de maritiemwijk zijn een petitie gestart om de afgebroken testfase van de verkeersfilter in de Maritiemwijk aan te klagen. We belden erover met bewoner Tim Gatzios: "De gemeente heeft geluisterd naar de kritiek, maar is de voorstanders vergeten."

Op de kruising van de Vanderstichelenstraat en de Vandenboogaerdestraat in de Maritiemwijk in Molenbeek werd begin augustus een verkeersfilter geplaatst, met als doel het doorgaand verkeer te weren. Het project werd geleid door de vereniging Filter Café Filtré. De test zou drie maanden duren, tot begin november, waarna het geëvalueerd zou worden.

Alleen werd na kritiek van bewoners besloten om het project vroegtijdig stop te zetten en de filter te verwijderen. Annekatrien Verdickt van Filter Café Filtré reageerde al teleurgesteld: "Ik begrijp dat er ontevreden mensen zijn. Iets nieuws is altijd moeilijk. Je moet je gewoontes veranderen. Maar ik begrijp niet dat ze de filter niet drie maanden willen testen. De langste omweg is slechts één minuut en 30 seconden. Voor sommigen is het zelfs nog sneller naar huis."

Maar nu is er dus ook een petitie gestart om de verkeersfilter opnieuw in te voeren en het project een eerlijke kans te geven.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?