Eerste Jetse zondagsmarkt in nieuwe opstelling

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018

Afgelopen weekend was de Jetse zondagsmarkt er voor het eerst in haar tijdelijke nieuwe opstelling. Zo lang er gewekt wordt aan het Koningin Astrid- oftewel Spiegelplein krijgen de Jettenaren hun zondagsmarkt in de vorm van een lange lijn van 1,5 kilometer. “Dat zorgt voor verkeersproblemen, maar de markt behoudt haar ambiance.”

Vanaf afgelopen zondag tot en met eind juni is de zondagsmarkt in Jette er in een lineaire opstelling. Ze loopt over de Leopold I-straat, een deel van de de Smet de Naeyerlaan en de Lakenselaan. Wanneer de werken aan het Spiegelplein voltooid zijn, verhuist de markt opnieuw daarheen.

De Jetse zondagsmarkt is de tweede grootste van het gewest en lokt wekelijks vele duizenden kooplustigen. “We hebben de nieuwe opstelling uitgetekend in samenspraak met de marktkramers,” verzekert Jets schepen van Handel Paul Leroy (CDH). “En de ambiance van de markt blijft behouden.”

De Jetse zondagsmarkt gaat dus (min of meer) ongehinderd voort, elke zondag van halfzeven ‘s ochtends tot halftwee ’s middags.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?