Fietstocht aan Poelaertplein om 'gijzelaars van Hamas te herdenken'

© BRUZZ
14/01/2024

Het Coördinatiecomité van Joodse organisaties in België (CCOJB) en het Forum der Joodse Organisaties (FJO) organiseerde zondagmiddag in de sneeuw een fietstocht van het Poelaertplein naar het Ter Kamerenbos, ter ondersteuning van de nog 139 mensen die in Gaza worden vastgehouden door Hamas.

14 januari markeert 100 dagen van gevangenschap voor de gijzelaars door de Palestijnse organisatie Hamas sinds het bloedbad op 7 oktober. In totaal zijn 139 mensen, inclusief twee baby's en veertien vrouwen, door Hamas gegijzeld, zo herinnert de organisator van de actie.

De organisator benadrukt dat deze individuen onder slechte omstandigheden worden vastgehouden, zonder voldoende aandacht van de internationale gemeenschap.

Om bewustzijn te creëren, nemen meer dan honderd steden deel aan de 'Ride to Bring them Home'-actie, gesteund door wielerkampioen Chris Froome.

In België vertrekt de groep vanuit Antwerpen, passeert het Poelaertplein en trekt verder door naar het Ter Kamerenbos. Deze actie is georganiseerd door verschillende verenigingen, waaronder het Hostage Families Forum en de Belgische koepels Comité de Coordination des Organisations Juives de Belgique en het Forum der Joodse Organisaties.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni