Voorzitter en spelers na titel Union: 'Elke wedstrijd zal een promotiefeest zijn'

KVDP, MV
© BRUZZ
14/03/2021
Updated: 14/03/2021 14.52u

De Britse voorzitter kwam vorige week over van Engeland en zag zijn Union Saint-Gilloise kampioen worden tegen RWDM. "Vanavond genieten we nog, morgen gaan we weer aan de slag." Ook Mathias Fixelles en Dante Vanzeir genoten van de titel. "Onze teamgeest heeft ons gebracht waar we nu zijn. Dit gaan we niet vaak meer meemaken in onze carrière."

Na het laatste fluitsignaal brak het feest los in het Joseph Mariënstadion. Een stadion zonder fans, maar de spelers, technische staff én de Britse voorzitter Muzio zorgden toch voor een bescheiden feestje op het plein. Union-speler Mathias Fixelles hoopt dat de trouwe supporters, die noodgedwongen van thuis de wedstrijd moesten volgen, toch ook vanuit de zetel de historische titel hebben kunnen vieren.

Mathias Fixelles: 'Hoop dat fans toch ook goed vieren'

Mathias Fixelles speelt al sinds 2016 voor de club. "Ik weet hoe belangrijk deze titel is voor de fans."

En ook Dante Vanzeir, topschutter bij Union en in 1B, is in de wolken met de promotie. Hij prijst de mentaliteit van de spelersgroep, die met nog 5 wedstrijden op overschot de titel al wist binnen te rijven.

Dante Vanzeir: 'Dit is uniek, deze spelersgroep hangt zo goed aan elkaar. Dat maak je waarschijnlijk niet vaak mee.'

Dante Vanzeir, topschutter met 19 goals voorlopig, kon niet scoren vanavond. "Ik had er graag eentje gemaakt, maar het seizoen is nog niet gedaan he."

Union deelde ook zelf nog beelden van het titelfeestje bij spelers en staff.

Er kwamen felicitaties uit veel hoeken, maar een van de opvallendste was die van de 'grote broer' uit Brussel. RSC Anderlecht kijkt alvast uit naar een nieuwe Brusselse derby in hoogste klasse.

Aan het gemeentehuis van Sint-Gillis kwamen zondag ook een honderdtal supporters samen om de overwining te vieren. Met gezangen, blauw-gele sjaals, maar ook met mondmaskers.

Anas_Hamzaoui_Union_viering_titel

| Ook speler Anas Hamzaoui kwam de fans aan het gemeentehuis van Sint-Gillis even begroeten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni