RWDM blijft met lege handen achter na late goal Deinze

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 14 en zondag 15 september 2019

Molenbeek begint met een 3 op 9 aan het seizoen. Het kwam wel op voorsprong tegen titelfavoriet Deinze, maar een penaltygoal en een late treffer van Mezine leverden de bezoekers de zege op.

Bij RWDM sukkelde Massengo al na een kwartier het veld af. De verdedigende middenvelder liep een verrekking op na een sliding, Brouckaert kwam in zijn plaats. De ploeg van Fred Vanderbiest speelde met de lichtvoetige drietand Vercauteren – Napoleone – Dequevy in steun van diepe spits Mbuba.

Via Cabeke en Mbuba kwam de openingsgoal tot stand. Mbuba vond Dequevy, zijn balletje breed werd nog half afgeweerd, maar tegen de harde knal van Libert was niets meer te doen. Lang kon RWDM niet genieten van die 1-0 voorsprong. Sadin haalde Mertens onderuit in de zestien en die zette zelf de strafschop om. 1-1 was ook de ruststand.

Heerlijk op de slof

Deinze zorgde voor de meeste dreiging na de rust, maar scoren lukte niet. De partij zakte ondertussen diep weg, enkel het voortdurende tromgeroffel van de RWDM-supporters hield ons min of meer bij de les.

Vijf minuten voor tijd trok Deinze-speler Challouk een lange spurt over rechts, zijn voorzet aan de tweede paal werd door invaller Mezine heerlijk op de slof in doel geknald. RWDM start dus met een 3 op 9 aan het nieuwe seizoen. De fans staken de spelers na afloop wel nog een hart onder de riem met luid applaus.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?