Russen protesteren voor Russische ambassade tegen 'Russisch terrorisme'

© BRUZZ
15/10/2022

Enkele tientallen Russen hebben zaterdagnamiddag geprotesteerd tegen de oorlog in Oekraïne en de recente aanvallen op niet-militaire doelwitten. De betogers omschrijven het als 'Russisch terrorisme.'

Het protest werd georganiseerd door Russen die in België wonen en zich verenigd hebben onder de noemer 'Russian solidarity in Belgium'. Om 14.30 uur kwamen ze samen voor de Russische ambassade in Ukkel.

"We protesteren tegen de Russische terroristische acties in Oekraïne," zegt initiatiefnemer Denis Kutuzov. "We vragen de onmiddellijke terugtrekking van de troepen. We willen dat er een einde komt aan het doden van Oekraïense en Russische mensen."

Volgens de betogers moeten beide landen de wapens neerleggen en snel opnieuw aan de onderhandelingstafel gaan zitten. "Het Oekraïense zelfbeschikkingsrecht moet gerespecteerd worden," vindt Kutuzov. Voor hem is het belangrijk dat stemmen als die van hem gehoord worden. "We doen wat we kunnen om onze stem te laten horen. Niet iedereen steunt deze criminele oorlog."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie