Nieuw gebouw basisschool De Kriek ingehuldigd in Schaarbeek

DN
© BRUZZ
17/12/2022
Updated: 18/12/2022 11.23u

De Nederlandstalige basisschool De Kriek heeft een nieuwe schoolgebouw, dat deze zaterdag officieel werd ingehuldigd. Kinderen in drie kleuterklasjes en zes klassen van de lagere school gaan er sinds 1 september 2022 elke dag naar school, goed voor 220 leerlingen.

De school kreeg vandaag hoog bezoek. De inhuldiging gebeurde in het bijzijn van schepen van Nederlandstalig Onderwijs, Adelheid Byttebier (Groen), waarnemend burgemeester Cécile Jodogne (Défi), VGC-collegelid bevoegd voor onderwijs Sven Gatz (Open VLD) en Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V).

De Nederlandstalige school startte in 2011 en heeft, na enkele omzwervingen, haar vaste stek in de Grote Bosstraat 70. Het voormalige industrieterrein is verbouwd met respect voor de originele architectuur en een voorbeeld op het vlak van energiebeheer. "Het nieuwe schoolgebouw in van de gemeentelijke school De Kriek is exemplarisch," aldus urban.brussels, de gewestelijke administratie voor stedenbouw.

Als laureaat van de projectoproep be.exemplary 2018 is het een veilige en leerrijke omgeving geworden. De school stelt zich open voor de buurt, heeft een avontuurlijke groene speelplaats en zorgt dagelijks, samen met de Franstalige gemeenteschool, voor de schoolstraat Grote Bos tussen 8u en 9u.

Kinderen in drie kleuterklasjes en zes klassen van de lagere school gaan er sinds 1 september 2022 elke dag naar school, goed voor 220 leerlingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni