Ben Weyts (N-VA), viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand, hier in het Vlaams parlement

| Ben Weyts (N-VA), viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand

Weyts investeert 31 miljoen euro in schoolinfrastructuur

CD
© BRUZZ
28/08/2022

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 31,3 miljoen euro in schoolinfrastructuur in Brussel en Vlaanderen, zo meldt hij zondag in een persbericht. Bijna 2,4 miljoen euro gaat naar scholen in het Brussels gewest.

De investeringen zullen 214 scholen ten goede komen, waarvan 8 in het Brussels gewest, 21 in Limburg, 24 in Vlaams-Brabant, 47 in Oost-Vlaanderen, 53 in Antwerpen en 61 in West-Vlaanderen.

Meer dan de helft, ongeveer 16,3 miljoen euro, gaat naar grote werken, zoals een volledige nieuwbouw. Zo kunnen de Vrije Lagere School Sint-Karel en de Vrije Kleuterschool Paruckschool in Sint-Jans-Molenbeek rekenen op 1,8 miljoen euro om de school te verbouwen en uit te breiden met nieuwe klaslokalen, lokalen voor het secretariaat en de directie en een leraarskamer.

De andere 15 miljoen euro gaan naar renovatiewerken en dringende ingrepen.

Weyts benadrukt dat hij sterk wil investeren in schoolinfrastructuur. “Als onze kinderen straks op 1 september terug naar school gaan, dan willen we voor hen allemaal een kwaliteitsvolle plaats,” zegt Weyts. “Dus investeren we deze regeerperiode 3 miljard euro in schoolgebouwen, wat 500 miljoen euro meer is dan in de vorige regeerperiode”.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni