Superzomer helpt Zuidfoor uit het dal

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018

De jaarlijkse kermis tussen de Anderlechtsepoort en de Hallepoort lokte de voorbije vijf weken 1,5 miljoen bezoekers, schat Patrick De Corte, voorzitter van het foorkramerscomité. Na de aanslagen van 2016 nam het bezoekersaantal een duik, maar sinds dit jaar schommelt het opnieuw rond het gebruikelijke anderhalf miljoen. Mede dankzij de schitterende zomer.

De 138ste Zuidfoor is zondag aan haar laatste dag toe en Patrick De Corte blikt tevreden terug. "Het weer was zo goed als perfect", klinkt het. "Op een gegeven moment was het iets te warm, maar regen hebben we niet echt gehad. Vooral 20 en 21 juli waren erg goed en ook vandaag was een prima dag. De laatste dag is voor veel foorkramers de beste dag van de foor want dan zijn de tarieven lager en ook het weer is uitstekend. Het is niet te warm en niet te koud."

De kermis en haar meer dan 130 attracties streken van 14 juli tot 19 augustus naar aloude traditie neer over een strook van 2 kilometer tussen de Hallepoort en Anderlechtsepoort. Peter van de foor dit jaar was de Belgisch-Marokkaanse acteur Mourade Zeguendi, gekend van de film "Dikkenek".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?