Ponyritjes op Zuidfoor zorgen voor verontwaardiging

© Twitter tchikito
| Het is niet de eerste keer dat ponyritjes op de kermis onder druk komen te staan. Het Brussels Gewest heeft deze praktijken daarom verboden vanaf 1 januari 2019.

Op Twitter heeft een filmpje van een paardenmolen op de Brusselse Zuidfoor voor opschudding gezorgd. De beelden, die ondertussen al meer dan 850.000 keer (!) bekeken zijn, tonen hoe de paarden bij deze extreme hitte urenlang rondjes moeten draaien.

De auteur van het filmpje bestempelt de taferelen als een regelrechte schande. Zeker nu het kwik regelmatig boven de dertig graden uitstijgt. Het is niet de eerste keer dat ponyritjes op de kermis onder druk komen te staan. Het Brussels Gewest heeft deze praktijken daarom verboden vanaf 1 januari volgend jaar.

Ook in Frankrijk beroert het filmpje de gemoederen. Verschillende media en de vereniging '30 Miljoen Vrienden' hebben daar een oproep gelanceerd om de dieren beter te beschermen. Dat protest haalde voorlopig weinig uit. De paardenmolens blijven zo dus nog tot en met 19 augustus draaien op de Brusselse Zuidfoor.

Bekijk hieronder de beelden van de paardenmolen op de Zuidfoor:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?