Platenbeurs in Ravensteingalerij: ‘Verzamelaars stonden al twee uur aan te schuiven’

03/12/2023

Nog tot 17 uur kan je op de 24e platenbeurs van KDX Fairs voor lp’s in alle soorten en maten. Jong en oud, blues of metal, budget of niet: in de bakken vol veelkleurige hoezen vind je gegarandeerd wat moois. Prijzen kunnen oplopen tot wel 700 euro.

“Passé? Vinyl komt net opnieuw op”, verzekert organisatrice Malika Bezziou. “We verwachten vandaag dan ook zo’n 3.000 bezoekers als het al niet meer is.”

Een blik op de drukke menigte in de Ravensteingalerij doet vermoeden dat het inderdaad wel eens meer kan zijn. “De laatste jaren trekken we vooral ook veel jong volk aan”, vertelt Bezziou. “Maar eigenlijk lopen hier mensen van alle soorten en maten rond: sommigen gaat het om de hoes of ze zijn als collector op zoek naar een specifieke zanger of muziekperiode. Anderen zijn dan weer gewoon geïnteresseerd in een koopje.”

De toegang is gratis, maar de echte verzamelaars konden al een ticketje kopen om 9 uur, om zo de eerste keuze te hebben. “Er stond deze ochtend zelfs al om 7 uur een rij”, aldus Bezziou. “Die mensen komen natuurlijk voor de echte unieke stukken die je nergens anders vindt. Die liggen niet in de grabbelbakken, maar bij de verkopers achter hun standje. De prijzen kunnen oplopen tot wel 700 euro.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie