De Crem in Anderlecht: 'Stewards zullen meer verantwoordelijkheid krijgen'

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 20 en zondag 21 april 2019

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) bezocht zondag het stadion van RSC Anderlecht. Hij sprak er zijn steun uit voor het veiligheidspersoneel en werkt aan een plan om stewards meer slagkracht te geven, na het wangedrag van supporters tegen Standard vorige week. "We verzamelen iedereen rond de tafel om volgend seizoen de stewards meer te responsabiliseren."

De aanleiding van het bezoek was het vurige supportersprotest in Luik vorige week, waar door aanhoudende vuurpijlen de wedstrijd moest stilgelegd worden.

Na de match had de Jupiler Pro League zelf al opgeroepen om stewards beter op te leiden en hen meer verantwoordelijkheden te geven. Nu zijn de controles te oppervlakkig en is het te makkelijk om gevaarlijk materiaal mee te krijgen in de stadions.

"Ik heb al een aantal initiatieven genomen om beter om te gaan met dit stadiongeweld. Op 2 mei is er een vergadering gepland waarbij alle verantwoordelijken van de Pro League, de voetbalbond, de clubs en ook van politie en Binnenlandse Zaken samen rond de tafel zullen zitten om vanaf volgend seizoen een soort routeplan te hebben voor de stewards", aldus De Crem.

"Want zij spelen een bijzonder belangrijke rol, maar kunnen nog beter geresponsabiliseerd worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?