Massa aanwezigen op onaangekondigd Carnaval Sauvage

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 20 en zondag 21 maart 2021

Tussen 500 en 1.000 mensen hebben zaterdag deelgenomen aan een onaangekondigde carnavalsstoet. De groep van het Carnaval Sauvage trok dansend en met zelfgemaakte kostuums van de Marollen naar het Bethlehemplein in Sint-Gillis. Erg coronaproof was het daar niet.

Het Carnaval Sauvage was de voorbije jaren een buitenbeentje in het Belgische carnavallandschap. De deelnemers verkleden zich met zelfgemaakte kostuums, die vaak uit gerecycleerde materialen en organische worden vervaardigd en bewegen zich vervolgens dansend door de stad.

Dit jaar was het evenement niet aangevraagd en dus ook niet toegelaten. Er was ook geen openbare oproep om deel te nemen. Toch vonden een 200-tal bont uitgedoste deelnemers de weg naar het Vossenplein. Dat kon een BRUZZ-reporter ter plaatse vaststellen. De groep vertrok vervolgens toch door de buurt.

carnaval_sauvage_7
© KH
| 500 Ć  1.000 aanwezigen op een afgeladen Bethlehemplein, waar de stoet eindigde. Niet meteen coronaproof.

Bont Bethlehemplein

De politie kwam pas na een half uur ter plaatse, maar laat voorlopig betijen. "We volgen het op," laat een woordvoerder weten.

De stoet trok verder Sint-Gillis in langs de Hallepoort, en groeide onderweg verder aan. Ondertussen staan al tussen 500 en 1.000 Brusselaars verzameld op het Bethlehemplein. De politie van de zone Zuid (onderweg stak de groep naast een gemeentegrens ook de grens van een politiezone over), was niet zichtbaar op of rond het plein.

De deelnemers aan het carnaval stonden erg dicht bij elkaar. De meesten droegen ook geen gezichtsmasker, op enkele artistieke creaties na.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?